Daan Vandewalle vertelt over Inner Cities

Een reis door de innerlijke stad. Herinneringen, muzikale terzijdes of odes aan exotische oorden en personen. Het rijke muzikale leven van de Amerikaanse componist en globetrotter Alvin Curran komt samen in zijn imposante cyclus voor piano solo ‘Inner Cities’. Een nog immer uitdijende suite die hij in 1991 in het leven riep. Een prachtige parcours door Currans’ kleurrijke ideeëngoed ontvouwt zich. Van extreme verstilling en tranceachtige minimal tot heerlijk ongebonden improvisatie. De Belgische pianist Daan Vandewalle heeft Currans’ magnum opus helemaal in de vingers en hij voert de complete cyclus van vijf uur uit. Er zijn nieuwe delen beloofd en het publiek kan tussen de delen in en uit lopen.

Luister naar interview met Vandewalle, over Inner Cities’, vandaag opgenomen tijdens onze ‘live’ uitzending:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags: ,

Reageer