Anneke van Giersbergen in W2

Voor November Music en op uitnodiging van Muzieklab Brabant gaat Anneke van Giersbergen de uitdaging aan samen met de Belgische gitarist Tom Pintens al experimenterend covers en ander eigen werk te bewerken en uit te voeren tijdens het festival. Dit alles vindt vanavond om 10 uur plaats in W2. Als het laatste nieuws ook helemaal correct is, dan zal dit gezelschap worden aangevuld met de populaire zangeres/instrumentaliste Krause.

Van Giersbergen (1973) werd geboren in Sint-Michielsgestel, vlakbij ’s Hertogenbosch. Op 12-jarige leeftijd toerde ze al door Frankrijk in een schoolkoor, gevolgd door zanglessen en de positie van frontzangeres in diverse regionale popgroepen. In 1994 werd Van Giersbergen lid van de metalband The Gathering. Een succesvolle periode brak aan. Pas in 2007 besloot Van Giersbergen The Gathering te verlaten. Ze wilde meer tijd voor haar gezin, en wilde persoonlijkere muziek maken. Momenteel doet ze dat met haar eigen band Agua de Annique.

Tags:

Reageer