Anaïs Nin

Vanavond op Radio 4: het inmiddels veelbesproken nieuwe werk van Louis Andriessen, Anaïs Nin. Een monodrama gebaseerd op teksten van de beroemde schrijfster, en uitgevoerd door Cristina Zavalloni (sopraan) en Nieuw Amsterdams Peil. Andere werken op het programma zijn van Martijn Padding (Mordants, voor viool en piano) en Janssen (Ha Hu Baley voor mezzosopraan, altviool en piano). Rechtstreeks uit het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.

Louis Andriessen schreef het monodrama speciaal voor zangeres Cristina Zavalloni en Nieuw Amsterdams Peil. Voor het libretto gebruikte Andriessen fragmenten van Nins ongecensureerde dagboeken. Anaïs Nin zingt over de liefdesverhouding met haar vader, de componist en pianist Joaquín Nin, die zij na twintig jaar afwezigheid terugziet en verleidt. Ook haar andere minnaars
komen via teksten en filmfragmenten aan het woord. Anaïs Nin gin op 10 juli 2010 in première in Siena (Italië).

Het Louis Andriessen-blog met de synopsis van Anaïs Nin.

Met Het Oog Op Morgen over Andriessens monodrama.

Louis Andriessen bij De Wereld Draait Door.

Reageer