Klaveciniste Annelie de Man overleden

Vorige week overleed na een ziekbed van enkele maanden klaveciniste Annelie de Man. Annelie de Man was vooral bekend als vertolkster van hedendaagse muziek voor de klavecimbel. ze vroeg talloze componisten om werk voor haar te schrijven. Als docent hedendaagse klavecimbelmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam gaf ze studenten uit de hele wereld les.  Daarnaast was ze betrokken bij allerlei projecten, waaronder de Gaudeamus Muziekweek, November Music en de Suite Muziekweek. Ze was secretaris van de Stcihting Ton Bruynèl, een platform ter promotie van de elektronische muziek. Ze speelde door heel de wereld, met musici met de meest uiteenlopende achtergronden, van barok tot modern, maar zocht ook samenwerking met andere kunstdisciplines, zoals dans. Ze bespeelde een instrument gebouwd door Theo de Haas en beschilderd door de Friese graficus Sies Bleeker.

Samen met basklarinettist Harry Sparnaay vormde zij jarenlang het duo Double-Action. De ongebruikelijke combinatie van basklarinet en klavecimbel inspireerde vele componisten tot het schrijven van stukken. Met violiste Tiziana Pintus en cellist John Addison speelde zij barokmuziek.

Zaterdag 9 oktober zal het Radio 6-programma Café Sonore een in memoriam uitzenden.

Reageer