Vanavond: Concertgebouw Tracks

Concertgebouw Tracks gaat haar tweede seizoen in. Tracks biedt ‘short concerts’: apart geprogrammeerde klassieke concerten die om 21 uur beginnen en één uur duren. Waarbij je kunt genieten van de klassieke muziek die wordt uitgevoerd door topmusici. Musici die niet alleen hun muziekstuk spelen, maar ook vertellen wat hen drijft en waarom ze de muziek van die avond gaan uitvoeren. En na dat uurtje prachtige muziek kun je nagenieten met een drankje en muziek gedraaid door een DJ.

Het Themakanaal Eigentijds gaat over eigentijdse muziek, maar ook over eigentijdse manieren waarop muziek wordt aangeboden… En dat is Concertgebouw Tracks. In de prachtige Kleine Zaal wordt geëxperimenteerd met de vaste concertvorm; muziek van Monteverdi tot Kurtág kan voorbijkomen. Misschien is Tracks niet zo experimenteel zoals Reinbert de Leeuw in zijn carrière vaak is geweest, of zoals Michel van der Aa, maar het is niet minder belangrijk.

Vanavond verzorgt pianist Inon Barnatan de programmering. Aan zijn zijde spelen ook Felicia van den End, fluit, Quirine Viersen, cello, en Maarten Engeltjes, countertenor. Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.concertgebouw.nl

Hier een filmpje waar Inon zijn programma toelicht. Voor de liefhebbers… ook Georges Crumb’s Voice of the Whale staat vanavond geprogrammeerd.

http://www.youtube.com/watch?v=pJiM0hJlrto

Reageer