Concept Regeerakkoord: Muziekcentrum v/d Omroep verdwijnt

Lees hier de passage in het concept regeerakkoord: concept regeerakkoord (pagina 34). Heel heftig nieuws, als alles doorgaat, voor de Nederlandse muziekwereld. Wat vind jij hiervan? Is het een voorbode van wat Nederland staat te wachten onder dit nieuwe kabinet: meer asfalt, inburgering en economie zijn belangrijker dan cultuur? Of is het bestaansrecht van het MCO aanvechtbaar geworden, bijvoorbeeld doordat het MCO zich de afgelopen jaren te weinig gedifferentieerd heeft ten opzichte van andere orkesten in Nederland? Of omdat het nu toch maar een overbodig “tromboneclubje voor de elite” is (NB check Bas Heijne nog eens)?

One Response to “Concept Regeerakkoord: Muziekcentrum v/d Omroep verdwijnt”

  1. admin zegt:

    León zegt (in reactie op ditzelfde bericht op blog.jongklassiek.radio4.nl):

    Dit bericht is het ultieme voorbeeld van de verdomming van Nederland. In het regeerakkoord wordt het MCO het Muziekcentrum voor de Omroep genoemd. In werkelijkheid heet dit het Muziekcentrum VAN de Omroep. De heren hebben werkelijk geen flauw benul waar ze het over hebben. Ze maken zich er niet druk over hoe het heet, laat staan dat ze een idee hebben waar het MCO voor staat en wat de positie van het MCO is. Met de uitspraak van dhr. Fritsma, die het Residentie Orkest vergeleek met een ‘tromboneclubje’, maakt de PVV absoluut geen blijk van kennis en verantwoordelijkheid – waar het zich ook helemaal niet voor schaamt.

    Dat de MCO-orkesten zich de afgelopen jaren te weinig hebben onderscheiden ten opzichte van andere orkesten in Nederland is absolute onzin De MCO-orkesten zijn juist toonaangevend wat betreft Nederlands/modern/onbekend materiaal in vergelijking met andere orkesten. Graag wil ik verwijzen naar de reacties van Kees Dijk en Jaap van Zweden over deze bewering, plus de rectificatie daarop van dhr. Loot: http://en.mco.nl/mco_page/detail/21025

Reageer