Muziek als beeldende kunst

Flux/S is een internationaal kunstenfestival dat plaatsvindt op het voormalige Phillips-terrein Strijp-S in Eindhoven. Dit terrein wordt in de komende jaren getransformeerd tot het nieuwe culturele hart van de Brabantse lichtstad. In Flux/S – Drafts Establishing Future presenteren de uitgenodigde kunstenaars alternatieve benaderingen: feitelijke en fantastische structuren en modellen, en onverwachte tegenstellingen, correlaties en invloeden.
De twee kwintetten Atomic + The Vandermark 5 brengen op de laatste avond van Flux/S een zeer bijzonder concert. Deze voor de gelegenheid samengestelde combinatie gaat het jazzgenre van nieuwe en gedurfde impulsen voorzien. Tijdens de laatste uren van Flux/S voegen zij hun improvisaties toe aan de schetsen, ideeën en lijnen die vier dagen lang door kunstenaars uit binnen- en buitenland en publiek op Strijp-S zijn ontwikkeld en ontvouwd. Ieder hun moment afwachtend gaan de muzikanten in wisselende samenstelling de vloer op. Het wordt een moment van bezinning, maar de weerspannigheid en onvoorspelbaarheid die aan de performances en kunstwerken ten grondslag ligt, zal in de muziek een leidend principe zijn. Moderne jazz wordt een avond lang tot vrijgevochten beeldende kunst.

Het kwintet van Ken Vandermark combineert jazz-elementen met funk, rock en moderne gecomponeerde muziek. Atomic brengt muziek die al eens “post-free” is genoemd. De twee groepen speelden al eerder met veel succes samen.

Fredrik Ljungkvist [saxofoon], Magnus Broo [trompet], Havard Wiik [piano], Ingebrigt Haker Flaten [bas], Paal Nilssen-Love [drums], Ken Vandermark – baritonsax, klarinet], Dave Rempis [saxofoons], Fred Lonberg-Holm [cello & elektronica], Kent Kessler [bas], Tim Daisy [drums]

Concert georganiseerd door Axes/JazzPower. Datum: zondag 12 september 2010, aanvang 20.30 uur. Lokatie: Flux/S festival, Strijp S, Eindhoven. Entree: €8. Reserveren: www.flux-s.nl/Informatie/Kaartverkoop/

Tags:

Reageer