ECPNM-finalisten in het Bimhuis

Bimhuis, vrijdag 10 september 2010. Juryselectie tijdens het lunchconcert in het Bimhuis was de videoproductie “product placements” van de in 1980 geboren Duitser Johannes Kreidler. Een duidelijk statement van Kreidler over de problematiek van “Urheberrechte”, auteursrechten, in een tijd waarin digitale technologie de vooronderstellingen daarvan fundamenteel onderuithaalt. Van die productie is een trailer te vinden op YouTube, waarin de groteske dimensie van de hele discussie al binnen een minuut helder in beeld komt…

Na het vertonenen van de DVD werden door Sonsoles Alonso (piano, live elektronica) en Emmanuel Flores Elías (video), samen met de componisten, werken uitgevoerd van finalisten van de ECPNM competitie 2009. De ECPNM is de European Conference of Promotors of New Music, een samenwerkingsverband van 60 organisaties in Europa, variërend van beroemde festivals als de Warsaw Autumn en de Donaueschinger Musiktage tot kleinere festivals, concertorganisaties, ensembles en muziek informatiecentra. De ECPNM schreef een competitie uit voor projecten met nieuwe mogelijkheden om instrumenten met live-elektronica te combineren of met een vernieuwend gebruik van live-elektronica waarbij de componist tevens uitvoerder is. De competitie stond open voor componisten tot 40 jaar oud met een Europese nationaliteit, of die tien jaar of langer in Europa woonachtig waren.

Kasia Glowicka (Polen / Nederland, 1979) – Turbulence (2009) 10′

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Anne Parlevliet (Nederland, 1978) – Open (2008) 9′

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Kasia Glowicka (Polen / Nederland, 1979) – RETINAn (2010) 20′

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer