17 september: The Roentgen Connection in Theater Kikker

Het ensemble The Roentgen Connection voert hedendaagse muziek uit op historische instrumenten. Een origineel en zeer cool idee! Les Méandres de la Mémoire, genoemd naar de compositie van Luc Brewaeys, bestaat uit repertoire voor een ongewone instrumentencombinatie van blokfluit, viola da gamba, klavecimbel en elektronica. Centraal staan creaties van componisten die zich laten inspireren door de specifieke klankmogelijkheden van deze instrumenten. Daarin ligt de nadruk op het spectralisme, een compositietechniek gebaseerd op de boventonen van de klank. U hoort werk van opeenvolgende muzikale generaties: Brewaeys’ muziek wordt omringd door werk van zijn leraar Franco Donatoni en zijn leerlinge Annelies Van Parys en door werk van Henry Vega, Yannis Kyriakides en Rytis Mazulis.

Vrijdag spelen zij een concert in Theater Kikker te Utrecht. Ga naar www.theaterkikker.nl voor meer informatie.

Hier twee opnamen van The Roentgen Connection:

Marcel Chyrzinski – Beelden (2006)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Henry Vega – Slow Slower (2010)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer