Seung-Ah Oh winnares Toonzettersprijs

Een persbericht meldt ons het volgende: zondagavond 29 augustus ontving componist Seung-Ah Oh de Buma Toonzetters Prijs voor haar compositie JungGa. De internationale vakjury, onder voorzitterschap van Lucas Vis, kwalificeerde JungGa als beste Nederlandse compositie van 2009. De prijs werd uitgereikt in het Muziekgebouw aan ’t IJ tijdens de derde editie van Toonzetters. Tevens werd voor de eerste maal de SENA Performers Prijs uitgereikt, aan Joël Bons, artistiek leider van het Nieuw Ensemble, die de compositie JungGa uitvoerde.

De jury oordeelt dat het een werk is met “veel energie, gebouwd op een overtuigend concept. Het is “Music that matters”, een werk dat in haar volle lengte de aandacht van de luisteraar weet te grijpen. Het is een soort interculturele muziek, echter niet een samensmelting van meerdere culturen, maar een eigen unieke vorm met een volledig eigen gedachte.”

Naast het werk van Seung-Ah Oh klonk afgelopen weekend muziek van onder andere Bart Spaan, Richard Ayres, Aliona Yurtsevich, Wilbert Bulsink en de winnaar van vorig jaar Robin de Raaff.

Tags:

One Response to “Seung-Ah Oh winnares Toonzettersprijs”

  1. severin zegt:

    JungGa (en andere stukken van Seung-Ah Oh, te beluisteren op haar website) is alleszins een aanrader voor hen die geïnteresseerd zijn in hedendaagse klassieke muziek.
    Een plezierige ontdekking!

Reageer