Polder

Een serie foto’s van Rian van Nieuwkerk, tot video gemonteerd, met een soundtrack van Differentieel (pseudoniem van Ferrie): Mollitude, the Steam Engine arrives, op basis van een stuk van Frederic Rzewski. Dat stuk van Rzewski (zie onder voor een filmpje) is een opdrachtwerk voor fluitiste Molly Barth. De bewerking die Differentieel maakte is een voorbeeld van de ongebonden, vrije arrangementen die hij met behulp van de computer creëert. Voorheen kunstschilder legt Differentieel zich niet toe op één specifiek genre of één manier van componeren – als hij werk in opdracht maakt waarschuwt hij zijn opdrachtgevers ook altijd: je weet niet vantevoren wat je gaat krijgen…

Beeldend kunstenaar Rian van Nieuwkerk is gefascineerd door de vergezichten en de kleuren van het polderlandschap waarin zij woont en werkt. Het filmpje is een op de muziek van Differentieel gesynchroniseerde montage van foto’s.

Tags:

One Response to “Polder”

  1. [...] eigen beeld te vormen hoe het stuk kan gaan klinken. inmiddels is de video eveneens gepubliceerd op Eigentijds. – links en rechts: Chain of thought Mollitude Heavenly Rian van Nieuwkerk [...]

Reageer