Moonstruck Intoxication

Het New European Ensemble brengt jonge topmusici uit Europa samen voor concerten met modern repertoire. Moonstruck Intoxication is een samenwerking met New Opera Amsterdam, dat opera’s wil maken met maar vooral ook voor een nieuwe generatie. Moonstruck Intoxication is een dramatisch muziektheaterprogramma dat de diepste en donkerste krochten van de menselijke geest toont. Op het programma staan werken van Hans Werner Henze, Arnold Schönberg en Peter Maxwell Davies.

Maxwell Davies liet zich inspireren door de merkwaardige geschiedenis van de Australische Miss Donnithorne, die vlak voordat ze in het huwelijk zou treden werd verlaten door haar geliefde en veranderde in een kluizenaar. Tussen de restanten van haar bruiloftsmaal zingt en schreeuwt ze en slaat ze woeste taal uit. Een ware tour de force van vocale effecten die het uiterste van soliste Carina Vinke zal vergen.

Vanavond is er een uitvoering van dit programma in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, er zijn nog kaarten te koop via www.muziekgebouw.nl

Reageer