Bart Spaan in Toonzetters

Zondag 29 augustus, op de tweede dag van het Toonzetters Festival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Ralph van Raat speelt “Kringen” van de in 1963 geboren componist Bart Spaan. Kringen is een verrassend en verbazend stuk voor piano solo: het begint als een bedrieglijk simpel klinkend traditioneel consonant, dromerig, bijna impressionistisch werk, maar ontvouwt zich in de vijf delen als een klanksculptuur met onverwachte, soms overrompelende lijnen, hoeken, welvingen, doorkijkjes en motieven. Wie is Bart Spaan, en hoe denkt hij over klank, over de verhouding tussen beeld en geluid? Hoe werkt hij als componist, en wat betekent het voor hem dat een werk gekozen is om uitgevoerd te worden tijdens het Toonzetters Festival?

Toonzetters 2010 wordt gehouden in vier concerten op zaterdag 28 en zondag 29 augustus, beide dagen om 17.00 uur en 20.15 uur in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t  IJ. De toegang is gratis.

Het programma vind je hier.

Zondagavond wordt het slotconcert van Toonzetters live uitgezonden door de NPS op Radio 4. Op donderdag 2 september brengt Radio 4 van 20.00 uur tot 23.00 uur een verslag van Toonzetters 2010.

Tags:

Reageer